Největší koniny v životním pojištění. Peníze.cz a Partners je chtějí poslat do salámu

Životní pojištění se mění k lepšímu. Pojišťovny s lidmi mluví srozumitelněji a hrají rovnější hru. Pořád se ale v pojistných podmínkách dají najít ustanovení, nad kterými zůstává rozum stát.

Finanční konina

Největší tuzemský web o osobních financích Peníze.cz na ně chce s podporou finanční skupiny Partners upozornit hlasováním o největší Finanční koninu v životním pojištění. „Věříme, že pojišťovny se chytí za nos a do roka a do dne pošlou největší koninu do salámu,“ říká Gabriel Pleska z největšího českého webu o osobních financích Peníze.cz.

Životní pojistky mají pověst problémového finančního produktu. Důvody pro to jsou: připomeňme si průtoková pojištění s nulovou pojistnou částkou, přes která zaměstnavatelé odměňovali zaměstnance nedaněnými penězi, nebo „pojistky se spořením“, což bývala často nesmyslně nastavená investiční životní pojištění, nebo obecně poplatkovou strukturu investičních pojistek.

Tuzemské pojišťovny se v posledních několika letech snaží napravit pověst jak sobě, tak životnímu pojištění. Některé zcela opouštějí kombinaci investic a rizikového pojištění, ostatní vylepšují a ztransparentňují pojistné podmínky a škrtají výluky.

Když se ale Martin Podávka, produktový ředitel Partners, probíral stovkami stran podmínek pojištění u českých pojišťoven, narážel na pasáže, které se v tom lepším případě nedají nazvat proklientsky laděnými. „Patří mezi ně možnost výpovědi smlouvy pouze jednou ročně alespoň šest týdnů předem, výluka běžných zdravotních problémů, jako jsou bolesti zad, nebo pojištění proti terorismu, které ale některé typy teroristických útoků vylučuje. Takové věci měl už dávno odvát čas,“ vysvětluje, proč se finanční skupina Partners rozhodla podpořit redakci Peníze.cz při upozorňování na konkrétní problematické pasáže životních pojistek.

O Finanční konině rozhodne svými hlasy veřejnost přímo na webu Peníze.cz. Hlasování potrvá od 1. do 30. dubna, vyhlášení bude v pondělí 6. května. Nápadité obrázky k anketě vytvořilo ilustrátorské duo Tomski & Polanski.

Hlasování o největší Finanční koninu najdete zde:

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Web Peníze.cz přináší od roku 2000 komplexní zpravodajství o všem, co ovlivňuje osobní finance. Připravuje přehledy finančních institucí a produktů, radí se spořením, investicemi, daněmi o sociálními dávkami.

Společnost Partners Media, které kromě Peníze.cz vydává také webové magazíny Finmag.cz a Heroine a dvouměsíčník Finmag, je součástí skupiny Partners. Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Partners Financial Services patří do finanční skupiny Partners, kde jsou také projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Nově sem patří také Simplea pojišťovna. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners.

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.