Nová česká pojišťovna Simplea získala licenci od ČNB

Nově vznikající pojišťovna Simplea získala v úterý 29. 1. licenci na provozování pojišťovací činnosti od České národní banky, a podle plánu tak bude moci již brzy zahájit svou činnost. Pojišťovnu Simplea plánuje otevřít finanční skupina Partners, odstartovat by měla ve druhém kvartálu letošního roku.

„Vyřizování licence nám zabralo jeden rok. Je to o 2 až 3 měsíce déle, než jsme očekávali, ale pojišťovna je velká a komplexní instituce a tomu odpovídá také délka celého řízení,“ konstatuje Martin Švec, ředitel pojišťovny Simplea. Po získání licence budou následovat zápisy a registrace a finalizace příprav pro zahájení činnosti.

Pojišťovna Simplea bude nabízet rizikové životní pojištění, od ostatních pojišťoven se ale bude odlišovat svou jednoduchostí, využitím moderních technologií a zejména vstřícným a individuálním přístupem ke svým klientům. „Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti dobře známe, a proto chceme v životním pojištění vytvořit moderní produkt, který tomu bude odpovídat. Zaměříme se pouze na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují, a nechceme se zatěžovat žádnými marketingovými přívěsky. Naše nabídka bude stát na kvalitním pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti,“ říká Petr Borkovec, generální ředitel Partners.

Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a počítá se s 10letou návratností. Novou pojišťovnu buduje se svým týmem její ředitel Martin Švec, který předtím působil několik let ve velkých pojišťovnách, jako jsou VIG, Aviva nebo MetLife.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Partners se v roce 2009 stali největší finančně poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do finanční skupiny Partners patří také projekty Simplea pojišťovna, Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců.

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.