Partners investiční společnost startuje nový fond, který investuje přímo do akcií

Partners investiční společnost startuje nový akciový fond Partners Dividend Selection, který se orientuje na vyspělé trhy v USA a Evropě. Za jeho vznikem stojí mj. aktuální poptávka na trhu po dividendově zaměřených fondech. Jeho investiční strategie je nastavena tak, aby investorům dlouhodobě zhodnocovala jejich peníze a výrazně přitom převyšovala inflaci. Svým klientům umožní i výplatu pravidelné renty bez nutnosti hradit vstupní poplatek a také nepopulární 15% srážkovou daň.

„Fond je prvním produktem v nabídce Partners investiční společnosti, který svoji strategii nerealizuje prostřednictvím jiných fondů či ETF, ale nakupuje akcie konkrétních společností. Náš výběr se soustředí zejména na kvalitní a fundamentálně silné firmy, které vyplácejí vysoké dividendy. Naše strategie ale umožňuje i flexibilně reagovat na vývoj trhu a vybírat též akcie s růstovým potenciálem, ačkoliv dividendu nevyplácejí,“ říká Lucie Simpartlová, ředitelka Partners investiční společnosti, a dodává, že fond bude investovat například do společností typu Allianz, Apple, Daimler, ING Group, Komerční banka nebo Philip Morris.

Fond Partners Dividend Selection primárně cílí na dynamické investory s delším, minimálně pětiletým investičním horizontem, kteří hledají pravidelný výnos a snesou vyšší riziko.

„Důkladná diverzifikace a zaměření na vyspělé a efektivní trhy by měly omezit abnormální výkyvy, které jdou ruku v ruce s nevyspělými akciovými trhy. Zároveň by se tak mělo minimalizovat riziko různých lokálních krizí či politických změn, které negativně ovlivňují hodnotu jednotlivých akcií. Velký důraz klademe také na likviditu akcií, protože to je jeden z přehlížených faktorů, který je však důležitý zvláště při větších turbulencích na trzích,“ konstatuje Martin Mašát, portfolio manažer Partners investiční společnosti.

Minimální hodnota prvotní investice činí 10 000 Kč, u následných investic alespoň 2 000 Kč. Každý klient má možnost nechat si jednou za rok, k datu výročí smlouvy, vyplatit rentu ve formě pravidelného odkupu. Její výše se odvíjí od očekávaného vývoje trhu a pohybuje se v rozmezí 3–10 %. Kromě nulového vstupního poplatku čeká investory také nulový výstupní poplatek, pokud s investicí vydrží alespoň pět let.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners.

Za Partners investiční společností a jejími fondy stojí takové osobnosti jako je ekonom a ředitel pro strategii společnosti Partners Pavel Kohout, portfolio manažer s dlouholetou praxí Martin Mašát nebo investiční analytik Partners Aleš Tůma. Partners investiční společnost aktuálně spravuje téměř 2,5 miliardy korun a nabízí možnosti investovat do pěti fondů.