Partners media spouští HEROINE.CZ, alternativu k českým ženským online magazínům

Portfolio vydavatelství Partners media, do nějž patří největší český web o osobních financích Peníze.cz, publicistický magazín Finmag.cz, časopis Finmag a další online a offline projekty, se od února rozšířilo o Heroine.cz, web cílící na náročné čtenářky. Povede ho Anna Urbanová, která dosud působila jako šéfredaktorka české literatury v nakladatelství Euromedia.

(PRAHA, 4. 2. 2019)

Na české internetové scéně dnes najdeme desítky projektů cílících primárně na ženy. Drtivá většina z nich ovšem sází na jednoduché recepty na štěstí, povrchní zábavu a krátké texty, které kromě krácení volné chvíle nepřinášejí svým čtenářkám nic nového.

„Chceme být alternativou pro ženy (a muže), kteří na webu nenacházejí dost potravy pro přemýšlivý mozek a chtějí svou představu světa průběžně rozšiřovat. Heroine.cz bude médiem pro ty, kdo nevidí černobíle, jsou ochotní naslouchat a snaží se chápat svět jako místo, kde se žije mnohem lépe, pokud s lidmi kolem sebe spolupracujete a respektujete je, než když s nimi vedete vysilující bitvy,“ říká o svém projektu Anna Urbanová, šéfredaktorka Heroine.cz.

Zásadní rozdíl mezi Heroine.cz a její konkurencí nebude v tématech, ale ve formě, jakou budou zpracovávána. Texty jako „Pět zaručených rad, jak uspokojit svého manžela“ (viz https://goo.gl/rfFznk) na webu nenajdete, to ovšem neznamená, že se na webu články o sexu, sexualitě a vztazích neobjeví. „Hlavní sekce webu Společnost, Vztahy, Kultura, Svět a Styl příliš nevybočují, rozdíl najdete teprve, když otevřete první článek,“ dodává Urbanová.

Kromě článků psaných redakcí bude web spoléhat na široký kolektiv externích autorek a autorů, mezi něž patří Táňa Zabloudilová, Ada Bartlová, Apolena Rychlíková, Kamil Fila, Jaroslav Cerman a další. Důležitou roli budou hrát také překlady textů z anglických či německých partnerských magazínů.

„O projektu orientovaném primárně na ženské publikum jsme přemýšleli poslední dva roky. Ve hře byla mutace Finmagu, speciál tištěného časopisu, sekce na peníze.cz, nakonec jsme se ale rozhodli pro samostatný web, protože chceme tuto cílovou skupinu oslovovat kontinuálně a zároveň budovat nový brand, který není primárně finanční,“ vysvětluje okolnosti vzniku Martin Vlnas, ředitel Partners media.

Partners media, s.r.o.

Společnost Partners media, s.r.o., je vydavatelem největšího portálu o osobních financích Peníze.cz. Do jejího portfolia dále patří přední publicistický magazín Finmag.cz a od roku 2015 také tištěný časopis Finmag a nově také heroine.cz. Celková měsíční návštěvnost webů v portfoliu společnosti se pohybuje nad hranicí 1,7 milionu reálných uživatelů měsíčně. Náklad časopisu se pohybuje nad hranicí 9000 výtisků. Společnost Partners media je součástí holdingu Partners Financial Services.

www.heroine.cz,  www.penize.cz, www.finmag.cz, časopis: http://finmag.penize.cz/casopis-finmag, kontakt: vlnas@finmag.cz

Anna Urbanová

* 1983, Mgr. v oboru Český jazyk a literatura na Masarykově univerzitě v Brně (abs. 2009)

Ještě při studiu pracovala jako redaktorka literárního časopisu Tvar. Po krátkém angažmá v PR oddělení Městských divadlech pražských zakotvila v roce 2009 v nakladatelství Euromedia, kde postupně působila na několika pozicích, naposledy jako šéfredaktorka české literatury. Mimo jiné je podepsána pod posledními knihami Michala Viewegha. Překládá z angličtiny, v roce 2015 obdržela Cenu Tomáše Hrácha za překlad románu Shirley Jacksonové Dům na kopci.

Email: anna.urbanova@heroine.cz, Twitter: AnnaUrbanov5

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.