Partners meziročně rostli o 10 %

Finanční skupině Partners se v roce 2017 velmi dařilo, její tržby vzrostly oproti loňsku o desetinu a potvrdila tak své vedoucí postavení na trhu. Dosáhla obratu 1,4 miliardy Kč s hrubým ziskem 147 milionů Kč. „Obratem jsme historicky dosáhli druhého nejlepšího roku od založení společnosti, přitom ale s polovinou finančních poradců než před pěti lety v roce 2012, který byl naším historicky nejúspěšnějším. Pokračujeme na cestě profesionalizace a vysokých nároků na vzdělání, schopnosti a praxi svých poradců, protože jen tak je možné garantovat nejlepší služby,“ komentuje úspěch generální ředitel Partners Petr Borkovec a dodává, že důkazem profesionální práce a kvalitní služby je i komplexní portfolio realizovaných produktů.

Finančně poradenská společnost Partners pak zaznamenala obrat 1,32 miliardy Kč, meziročně rostla rovněž o 10 %. „K tomu jsme ale vygenerovali navíc dalších 450 milionů Kč budoucích příjmů v dalších čtyřech letech díky rozkládání odměn v čase u životního pojištění. To je skvělý výsledek,“ říká Petr Borkovec. Tahounem růstu se v loňském roce staly investice, penze a rizikové životní pojištění, stabilně silní byli Partners také v hypotékách a úvěrech, které vzrostly na 23,5 miliardy Kč, a meziročně Partners dosáhli 4,5% růstu.

V oblasti jednorázových investic činil meziroční růst 50 %, pravidelné investice se zvedly o 30 %. „Je velice důležité, aby lidem peníze neležely na běžných účtech, je potřeba je zhodnocovat. Klientům jsme v roce 2017 jednorázově zainvestovali majetek ve výši 1,6 miliardy Kč a pravidelné investice za 520 milionů Kč ročně, a celkově tak klientům spravujeme v podílových fondech více než 15 miliard Kč,“ sděluje čísla generální ředitel Partners, který v investicích vidí dlouhodobě velký potenciál. Proto plánuje nadále se zaměřit na tvorbu nových produktů a nástrojů. „Loni například naše Partners investiční společnost připravila nový podílový fond bez vstupních poplatků Partners Dividend Selection. Během půl roku v něm bylo téměř 100 milionů Kč,“ uvádí.

Vyplatila se také akce na podporu penzijních fondů, které bohužel nejsou na poradenském trhu v kurzu, růst byl dokonce 90%. Češi slyšeli také na stavební spoření a Partners v tomto segmentu navýšili objem cílových částek a úvěrů o 50 %.

V životním pojištění činil obrat 450 milionů Kč, významný progres se týkal zejména rizikového životního pojištění, kde Partners navýšili meziroční produkci o 50 %. „Zatímco trh životního pojištění se nadále potýkal s krizí a klesl o 16 %, my jsme dokázali růst a objem předepsaného pojistného v životním pojištění celkově zvýšit o 30 milionů Kč,“ zmiňuje Petr Borkovec. V pojištění majetku rostl trh o 6 %, nárůst Partners byl ale 16% a dosáhl 120 milionů Kč.

Do finanční skupiny Partners patří také další úspěšné dceřiné společnosti Partners investiční společnost, s obratem 40 milionů Kč, Partners media, s tržbami 16 milionů Kč, Partners akademie a Partners Polska, která byla poprvé v zisku.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners.

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.