Partners meziročně rostli opět o 10 %

Finanční skupina Partners hlásí za rok 2018 rekordní obrat ve výši 1,53 miliardy Kč. Její tržby vzrostly oproti loňsku o desetinu a potvrdila tak své vedoucí postavení na trhu.

Rok 2018 byl rokem rekordním. Finanční skupina Partners dosáhla historicky nejvyššího obratu od svého založení, 1,53 miliardy korun. „Dařilo se, ačkoliv nám podle nové regulace provizí životního pojištění již nechodily PAYGY ze starých smluv a dosud nám nezačaly chodit ty z nových. Dokázali jsme růst, a to dokonce o 10 %,“ říká generální ředitel Partners Petr Borkovec.

Z produktových oblastí táhly růst pravidelné investice, které dosáhly 640 milionů korun (růst o 25 %), po dlouhé době došlo také ke skokovému růstu v neživotním pojištění. Nová produkce pojištění aut a majetku vzrostla o 16 % na 138 mil. Kč. Celkové pojistné na neživotní pojištění tak v roce 2018 překročilo půl miliardy korun. „Rostli jsme ale velmi slušně i v životním pojištění, o 5 % na 466 milionů korun, a v úvěrech jsme potvrdili rekordní čísla z loňského roku: 23,3 miliard korun v hypotékách a 1,5 miliardy korun v úvěrech ze stavebního spoření, a to navzdory rostoucím sazbám,“ komentuje dobré výsledky Petr Borkovec. Velký skok se podařil také v produkci penzijních fondů (14 %) a spoření ve stavebním spoření (72 %).

„K tomu jsme si vygenerovali moc příjemnou sněhovou kouli budoucích provizí, které nám budou dělat radost v příštích letech. Teoreticky se jedná o další téměř půl miliardu v provizním obratu v následujících čtyřech letech,“ doplňuje Borkovec.

Do finanční skupiny Partners patří také úspěšné dceřiné společnosti Partners investiční společnost, s obratem 47 milionů Kč, Partners media, s tržbami 22 milionů Kč, Partners akademie, Partners Polska a startující pojišťovna Simplea.

Partners markety jedou

Růst celé firmy je stále významně svázaný s výsledky franšízových poboček Partners marketů, které i loni dosáhly nových maxim. Celkově obrat bankovních a poradenských poboček vzrostl o 16 %. Produkce franšíz dnes tvoří zhruba 35 % obratu celé firmy a top pobočky dosahují měsíčního obratu 1 milion korun. „Největší franšíza, pobočka na Nových sadech v Brně, dosáhla ročního obratu bezmála 13 milionů korun. To už je opravdu slušně velká firma,“ komentuje výsledek Petr Borkovec.

V druhé polovině roku 2017 bylo otevřeno dalších jedenáct nových Partners marketů, v současnosti jich funguje již 81 a do konce letošního roku je v plánu rovná stovka. „To je víc, než má ledajaká banka, a Partners markety tak jednoznačně tvoří největší finanční franšízu v ČR. Pro klienty napříč republikou jsme tak skutečně dostupnou službou,“ říká Petr Borkovec. Vybrané pobočky rozšíří během letošního roku své služby díky spolupráci s českou realitní společností Next Reality.

Nová pojišťovna Simplea startuje

Jedním z nejdůležitějších cílů letošního roku bude spuštění nové životní pojišťovny Simplea. Tým v čele s ředitelem Martinem Švecem postavil moderní, proklientskou pojišťovnu, která na začátku letošního roku získala od ČNB licenci. „Jsme si jisti, že to bude ta nejlepší pojišťovna na trhu. Prostor odlišit se je obrovský,“ tvrdí Petr Borkovec.

Investice jako top priorita

Investice jsou další priorita. V prvním kvartálu spustíme nové investiční poradenství s vlastním Robotem a Partners Investiční účet, který zastřeší všechny investiční společnosti a umožní jednotné on-line sjednání i správu. „Zároveň vytvoří jeden ceník pro celou službu, kdy klient bude platit poplatky přímo nám, a to podle objemu investic ve všech investičkách. Vedle toho chystáme nemovitostní fond a poohlížíme se po dalších investičních nástrojích, které nás posunou na vyšší level v investicích,“ popisuje další novinky generální ředitel Partners.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Partners Financial Services patří do finanční skupiny Partners, kde jsou také projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Nově sem patří také Simplea pojišťovna. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners.

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.