Pobočky Partners market v pololetí vyrostly o čtvrtinu

Bankovním a poradenským pobočkám Partners market se v prvním pololetí 2017 velmi dařilo. Obrat franšíz činil téměř 100 milionů oproti loňským 75 milionům Kč, franšízy se tak na pololetním obratu celé finančně poradenské společnosti Partners podílely čtvrtinově. Obrat jednotlivých poboček rostl v průměru o 25 %, zároveň se výrazně zvýšil také počet obsloužených klientů, a to o úctyhodných 40 %.

Za sympatickými čísly stojí mj. fakt, že se stávající klienti naučili chodit si vyřizovat své finanční záležitosti do poboček ve svých městech. Daří se tak naplňovat základní vize Partners marketů – nabídnout i lidem v menších městech výběr ze stovek finančních produktů. „Nárůst obratu v oblasti služeb pro stávající klienty se meziročně zvýšil o více než 200 %,“ říká Martin Hrůša, ředitel projektu Partners market, a dodává, že o 15 % rostl navíc počet poradců na pobočkách.

Tahouny růstu se v oblasti finančních produktů staly hypotéky a investice do podílových fondů, které umí v dnešní době nízkých úrokových sazeb smysluplně zhodnocovat peníze. „Velmi atraktivní byl pro klienty náš program na tvorbu finančních rezerv na stáří realizovaný penzijními fondy,“ konstatuje Hrůša a očekává pokračování úspěšného růstu franšíz i v druhém pololetí, ve kterém se plánuje zaměřit na propagaci poboček coby zajímavých zaměstnavatelů ve finančně poradenském sektoru.

Aktuálně se také chystá na otevření 6 nových Partners marketů v Brně, Karlových Varech, Praze, Sušici, Třinci a Valašských Kloboukách. Do konce roku jsou vytipovaná další místa pro nové franšízy, a to v Blansku, Havířově, Jihlavě, Náchodě, Novém Jičíně, Opavě, Plzni, Praze a Trutnově.  Franšízám se daří také postupný personální rozvoj i lineární růst obratu. „Je to mimo jiné dáno i propojením s obchodní sítí poradců celé finančně poradenské společnosti Partners. Tato spolupráce tak významně usnadňuje rozjezd podnikání novému franšízantovi v atraktivní oblasti financí,“ vysvětluje Hrůša.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Síť bankovních a poradenských poboček Partners market je jedním z klíčových projektů největší české finančně poradenské společnosti Partners. Jeho cílem je umožnit Čechům přístup k široké a nezávislé nabídce finančních produktů i v menších a středních městech. Partners markety jsou také přátelskými místy, která poskytují servis všem stávajícím klientům Partners.