Otestujte svoji finanční gramotnost na toaletách Atria Flora

Návštěvníci nákupní galerie Flora, kteří od 7. do 21. září 2012 využijí během nakupování dámské či pánské toalety, mohou otestovat svoji finanční gramotnost. Na stěnách jednotlivých toalet, včetně kabinek, bude nalepeno deset různých otázek z oblasti financí. Zda testovaný odpověděl správně či ne, se dozví přímo na místě.

„Toalety navštěvují lidé s jasným záměrem a většinou zde nestráví více než pár minut. Jednotlivé otázky testu jsou vytvořené tak, že jejich přečtení a zodpovězení nezabere příliš času,“ upřesňuje koordinátorka projektu Den finanční gramotnosti Viola Baštýřová a dodává: „Akce se koná pod hlavičkou projektu Den finanční gramotnosti, který v loňském roce spustila finančně-poradenská společnost Partners. Jeho cílem je finančně vzdělávat obyvatelstvo, diskutovat o úrovni finanční gramotnosti Čechů a ve spolupráci s UNESCO či OSN ustanovit 8. září jako Den finanční gramotnosti.“

Informace o projektu najdete na zábavně-naučném webu www.denfinancnigramotnosti.cz. Tam jsou další testy finanční gramotnosti, články a poradny, slovníček pojmů a také Škola finanční gramotnosti. Kromě vzdělávací části lze na stránkách najít také komiksové vtipy ze světa financí a amatérská videa na téma mezigeneračních rozdílů ve finanční gramotnosti.

Test_toalety_1Test_toaleta_2Test_toaleta_3

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.