Ovládněte své peníze

Neustálý vítr v peněžence, čekání na výplatu jako na smilování, kde sehnat peníze na dárky… A přitom se to dá řešit jednoduše, stačí jen finančně plánovat. V knihkupectvích je právě k dostání knižní novinka od osmi autorů z řad Partners Jak ovládnout své peníze aneb finanční plánování pro každého. Je plná praktických příkladů, tipů a rad a čtenáře přesvědčí, že finanční plánování má smysl a že nejde jen nepraktickou poučku, které nikdo nerozumí.

Celkem deset kapitol, které se postupně věnují finančnímu plánování, rodinnému rozpočtu, finančním rezervám, dětem, bydlení, úvěrům, pojištění, zajištění na stáří, ochraně spotřebitele a investování pro začátečníky, je doplněno názornými a konkrétními příklady z praxe jednotlivých autorů, vysvětlením finančních pojmů, slovníčkem, nebo třeba testy.

„Při tvorbě knihy jsme se nechali inspirovat americkým stylem psaní populárně-naučných publikací. Používá se v nich jednoduchá grafika s několika symboly a upozorněními po stranách textu. Na českém trhu je řada knih, které se věnují finančnímu vzdělání, ale většina z nich trpí jedním neduhem: složitostí. My jsme knihu zaměřili na průměrného čtenáře s průměrnými až nízkými znalostmi o financích a tomu přizpůsobili obsah i formu zpracování,“ upřesňuje Lada Kičmerová, ředitelka marketingu a PR Partners.

Autory knihy jsou Evelína Kohoutková, David Kučera, Marcela Střelcová, Václav Valášek, Lukáš Urbánek, Jaroslav Hejný, Igor Polanský a Martin Tománek, předmluvu napsal Pavel Kohout. Knihu vydává Albatros media a je k dostání ve všech větších knihkupectví a vybraných on-line obchodech za cenu od 215 korun.

Kniha Jak ovládnout své finance

Fotografie ke stažení ZDE.

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2012 překročil provizní obrat společnosti 1,45 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.