Partners investiční společnost získala licenci na portfolio management

Česká národní banka udělila v pondělí 14. dubna 2014 Partners investiční společnosti, a. s. (Partners IS) licenci na poskytování služby portfolio management, tj. poskytování individuální správy aktiv jednotlivým klientům. Partners IS se tak stala členem elitní osmičlenné skupiny investičních společností, které v České republice tuto službu mohou poskytovat, ovšem jako jediná splnila podmínky pro udělení licence již podle nového Zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech. Vedoucím investičního týmu Partners IS je Martin Mašát, CFA, hlavním stratégem Pavel Kohout a ředitelkou společnosti Lucie Simpartlová.

„Získáním licence jsme nejenom našim klientům potvrdili, že v oblasti investic chceme působit dlouhodobě, ale také že neustále zvyšujeme kvalitu a rozsah poskytovaných služeb,“ uvádí Lucie Simpartlová, ředitelka Partners investiční společnosti, a dodává: „Na českém trhu působí celkem dvacet pět investičních společností, ale jen osm jich má licenci na portfolio management. Mezi ně patří především společnosti z bankovních skupin, my jsme jako jedni z mála nezávislí.“

Na základě rozšířené licence bude mít nyní Partners IS možnost obhospodařovat majetek individuálních zákazníků na finančních trzích na základě volné úvahy, tzv. portfolio management. Zaměří se jak na korporátní klienty, tak na individuálně připravovaná a řízená portfolia pro finančně nadprůměrné investice soukromých osob.

Partners IS doposud nabízí klientům investice prostřednictvím fondů Partners Universe, objem majetku pod správou v těchto fondech přesáhl v březnu 2014 částku 1 miliardy korun. V meziročním srovnání došlo k navýšení majetku ve správě o téměř 50 procent, což potvrzuje správné nastavení investičních strategií a vysokou důvěru klientů, kterou si investiční společnost vybudovala. „Současná strategie fondů Partners Universe je nastavena prorůstově a cílí na akciové trhy rozvinutých zemí a vyhýbá se aktuálně rizikovým regionům, jako jsou Rusko či Ukrajina. Naší výhodou je, že při rozhodování nejsme pod vlivem bankovních skupin, a máme tudíž neomezený přístup ke globálním finančním trhům,“ doplňuje Martin Mašát, vedoucí investičního týmu Partners IS. „V nastaveném trendu hodláme i nadále pokračovat. Navíc připravujeme rozšíření nabídky o další aktivně řízený fond postavený na základě unikátní strategie navržené Pavlem Kohoutem,“ uzavírá Martin Mašát.

Partners investiční společnost, a. s., je dceřinou společností finančněporadenské společnosti  Partners Financial Services, a. s., a byla založena na sklonku roku 2010. V současné době spravuje tři podílové fondy pod názvem Partners Universe a jako jedna z mála na trhu klientům nabízí možnost investovat do podílových fondů bez vstupních poplatků.

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2013 překročil obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Josefem Uchytilem či Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards a v roce 2014 získali též ocenění Czech Superbrands.Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.