Partners jednají o koupi minoritního podílu v Allianz penzijní společnosti

Praha, 28. listopadu 2012; Allianz penzijní společnost a největší český distributor finančních služeb Partners chtějí spojit síly a společně nabízet produkty v rámci druhého a třetího pilíře penzijní reformy. Allianz a Partners také vážně jednají o prodeji, respektive koupi minoritního podílu v Allianz penzijní společnosti. Očekává se, že smlouva bude podepsána v 1. čtvrtině příštího roku.

"Věřím, že všem zodpovědným lidem není lhostejné, jak budou zabezpečeni ve stáří. Naše pojišťovna chce těmto lidem nabídnout jistotu v důchodovém věku, a to prostřednictvím druhého a třetího pilíře penzijní reformy. Za tímto účelem se chceme spojit s předním distributorem finančních služeb tak, aby naše společná nabídka byla pro naše klienty co nejvýhodnější,“ uvedl Jakub Strnad, předseda představenstva Allianz pojišťovny.

Podle generálního ředitele a místopředsedy představenstva Partners Petra Borkovce je penzijní reforma jedním ze stěžejních polistopadových rozhodnutí. „Je součástí plánu zajištění na stáří, stejně jako pravidelné investice a další produkty, proto se také chceme aktivně do druhého pilíře zapojit, a to s nejsilnějším hráčem v tomto segmentu na trhu,“ vysvětlil Borkovec. Podle něho se Partners rozhodli pro Allianz na základě hloubkové analýzy trhu, zpracované týmem analytiků. V porovnání s ostatními penzijními společnosti dosahoval Penzijní fond Allianz v posledních letech skvělých výsledků, Allianz jako společnost nabízí stabilitu, velikost, nadnárodní zázemí a dobré hospodaření s penězi klientů.

„Dnes máme přes 300 tisíc klientů, jejichž průměrný věk je 34 let. Mají dobré vzdělání a průměrné až vyšší příjmy. A právě pro takovou klientelu může být druhý pilíř vhodným doplňkem portfolia na penzi. Jsme přesvědčeni, že i na horizontu dvaceti, třiceti let si naši klienti mohou být jistí, že své úspory
u Allianz najdou,“
dodává Borkovec.

„Legislativně je reforma nastavená velmi proklientsky, produkty jsou nízkonákladové. Konkurenční boj se tedy bude odehrávat v oblasti poskytovaného servisu, velikosti a stabilitě fondu, kvalitě poradenství a distribuční síle. Proto považujeme spojení s Partners za ideální,“ doplnil Jakub Strnad, předseda představenstva Allianz pojišťovny.

Tato spolupráce podléhá schválení regulatorního orgánu.

Václav Bálek, Allianz pojišťovna, vaclav.balek@allianz.cz, tel: 605 203 447

Viola Baštýřová, Partners, viola.bastyrova@partners.cz, tel.: 776 210 599

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijního fondu, a. s., založeného v roce 1994. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.