Partners kupují server Peníze.cz – nejrychleji rostoucí portál o osobních financích

Největší finančně-poradenská společnost Partners významně rozšiřuje své mediální aktivity. Společnost právě dokočila akvizici webového serveru Peníze.CZ, který přináší čtenářům informace ze světa osobních financí, ekonomiky a investic. „Naší strategií je dále diverzifikovat oblasti, ve kterých působíme. Jádrem společnosti je poskytování kvalitního finančního poradenství, vedle toho se ale zaměřujeme i na další oblasti: jako jediní na trhu jsme nastartovali nabídku bankovních služeb pod značkou Partners bankovní služby, založili vlastní investiční společnost a zajímavé vzdělávací projekty chystá dceřiná společnost Partners akademie. Kvalitní zpravodajství a články ze světa financí pro širokou veřejnost zastřeší dceřinná společnost Partners media, zahrnující servery Peníze.CZ a Finmag.cz,“ říká předsedkyně představenstva Partners Kateřina Palková.

Podle měření NetMonitor vzrostl za prvních 11 měsíců tohoto roku počet unikátních uživatelů Peníze.CZ o 71 % na průměrných 144 000 měsíčně. Počet shlédnutých stránek v říjnu 2010 činil 1,5 miliónu, což je o 60 % více než v roce minulém. Server Peníze.CZ je tak nejrychleji rostoucím portálem o osobních financích v České republice.

„Peníze.CZ budou i nadále nezávislé médium a věříme, že díky našemu informačnímu i technologickému zázemí úspěšně navážeme na růst portálu v posledních měsících a dokážeme vybudovat ještě silnější a úspěšnější komunitu lidí, kteří mají zájem kvalitně pečovat o své peníze,“ říká člen představenstva Partners Tomáš Prouza, který bude nově odpovídat také za všechny projekty dceřiné společnosti Partners Media. „Zaměříme se také na posilování užitečných nástrojů, které budou postaveny na datech, které server Peníze.CZ během deseti let fungování nashromáždil,“ dodává Tomáš Prouza.

Partners dlouhodobě usilují o zvyšování finanční gramotnosti českých občanů. Kvalitní média, která přináší užitečné a aktuální články o osobních financích, jsou potvrzením této strategie. Peníze.CZ budou dále nabízet praktické servisní informace o světě financí, o všem, co se dotýká peněženek českých domácností. Nebude chybět kvalitní poradna, finanční kalkulačky, vědomostní testy i informace o tom, kdo je kdo ve finančním světě.

„Oceňujeme, že společnost Clareo jako jeden z prodávajících v uplynulém roce provedla řadu provozních změn ve fungování serveru. Díky jejich profesionalitě se budeme moci ihned soustředit na další rozvoj webu, který může být velmi rychle největším finančním portálem v České republice,“ dodává Tomáš Prouza.

„Server Peníze.CZ, který letos oslavil desáté narozeniny, se za poslední rok vrátil mezi špičku ve svém oboru. Zachovává si rychlejší růst než konkurence a i navzdory investicím do rozvoje v posledních měsících je po mnoha letech v provozního zisku. Spojení se skupinou Partners přinese čtenářům na trhu ojedinělou kvalitu informací o finančních produktech,“ říká Vojtěch Foukal, partner investiční společnosti Clareo.

Vedle serveru Peníze.CZ provozuje společnost Partners také finanční magazín Finmag.cz.

Partners: Tomáš Prouza, tomas.prouza@partners.cz, 737 263 086

Clareo: Vojtěch Foukal, vojtech.foukal@clareo.cz, 602 127 315

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Do skupiny Partners patří i další projekty: Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství podle Partners má především nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Tomášem Prouzou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag.cz a portálu Peníze.CZ. Od roku 2008 se vybraní poradci účastní pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“

Clareo je skupina českých a slovenských soukromých investorů. Naší filozofií je maximální hodnota v co nejkratší době. Našim nástrojem je expertní tým založený na inovativnosti, efektivitě a finančním myšlení.

Server Peníze.CZ byl spuštěn 4. září 2000 a od počátku se soustředil na osobní finance a užitečné rady, jak nakládat s penězi. Ředitelem serveru byl do června 2004 Tomáš Prouza, prvním šéfredaktorem, který vytvořil úspěšnou tvář Peníze.CZ, byl Tomáš Skřivánek, dnes šéfredaktor deníku E15.