Partners potvrzují pozici jedničky na trhu

Finančně poradenská společnost Partners potvrdila svou vedoucí pozici na trhu. Vyplývá to ze společné tiskové zprávy profesních asociací AFIZ a USF, které sdružují 90 % poradenského trhu u nás. Podíl Partners na zprostředkovaných objemech hypotečních úvěrů a investic do podílových fondů činí třetinu, v případě penzijního připojištění uzavřeli poradci Partners svým klientům smlouvy na čtvrtinu celkových ročních příspěvků. Podíl Partners na ročním pojistném životního pojištění je 21 %. „Výsledky za první pololetí ukazují velmi silnou pozici Partners v oblasti hypoték, investic i pojištění, a také vyváženost našeho portfolia, které odpovídá potřebám klientů,“ říká předsedkyně představenstva Partners Kateřina Palková.

Tento týden vydaly Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců ČR (AFIZ) a Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF ČR) společnou tiskovou zprávu o základních parametrech finančně poradenského trhu ČR v prvním pololetí roku 2010. Výsledky potvrzují vedoucí postavení společnosti Partners: Poradci Partners v tomto období zprostředkovali svým klientům 2 170 hypotečních úvěrů v celkovém objemu 3,4 miliardy korun, tedy 35 % celého poradenského trhu.

Výsledky Partners ukazují i na rostoucí zájem o investice: celkem klienti investovali 1,25 miliard korun, z toho klienti Partners 343 milionů, tedy 27 %. „Trendem je obliba produktů pravidelného investování, které si jenom toto pololetí zvolilo více než 7 700 klientů, kteří hodlají investovat v cílových částkách téměř 4,5 miliardy korun a tak se dostatečně zajistit v důchodovém věku,“ říká ředitel Partners pro distribuci Petr Borkovec.

Vedle hypoték a investic jsou častou součástí portfolií klientů Partners i smlouvy o penzijním připojištění a životním pojištění. V prvním případě tvoří podíl Partners na celkových objemech sjednaných ročních příspěvků 24 % (38 z celkových 157 milionů Kč), v případě životního pojištění je to 21 % z ročního běžně placeného pojistného. „Penzijní připojištění vnímáme jako doplňkový produkt atraktivní především díky státnímu příspěvku, životní pojištění zase našim klientům slouží především k zajištění proti nečekaným událostem. Navíc klademe v oblasti životního pojištění důraz na vývoj nízkonákladových produktů, díky kterým mohou poradci Partners nabídnout klientovi výrazně výhodnější podmínky,“ dodává Tomáš Prouza, ředitel péče o klienty Partners.

Přesná čísla naleznete v tabulce.

Výsledky trhu a Partners v prvním pololetí 2010

Produkt

Partners

Trh

Podíl Partners

Investice

Investice jednorázové (počet smluv)

57,09%

Investice pravidelné (počet smluv)

Objem nákupů podílových listů

27,50%

Objem ročních investic

14,54%

Spořicí účty (počet smluv)

84,96%

Pojištění

Životní pojištění běžně placené (počet smluv)

18,89%

Roční produkční pojistné u ŽP (běžně placené)

21,07%

Hypotéky

Hypoteční úvěry (počet smluv)

35,77%

Hypoteční úvěry - objem

34,90%

Penzijní připojištění

Penzijní připojištění (počet smluv)

15,21%

Penzijní připojištění - objem ročních příspěvků

24,43%

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Zásluhu na úspěchu má především nabídka nejkvalitnějších produktů na trhu a pečlivá příprava finančních poradců Partners. Tuto kvalitu potvrzuje i řada nezávislých testů médií a odborníků, exkluzivní produkty Partners v oblasti pojištění a pravidelného investování patří mezi ty nejvýhodnější na trhu. Odborníci z řad Partners publikují v předních českých médiích i na vlastním finančním webu Finmag.cz. Od roku 2008 se vybraní poradci účastní pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“