Partners uzavřeli první smlouvu na důchodové spoření ve II. pilíři

Prvním oficiálním klientem Partners důchodového spoření ve druhém pilíři se stal Karel Nepraš. Smlouvu sjednal finanční poradce Partners Martin Havránek, a to u Allianz penzijní společnosti na dynamickou strategii. Karel Nepraš navíc obdržel od Partners symbolickou částku 2013 korun na penzi v pohodě. Druhý pilíř využil jako doplnění portfolia produktů spoření na stáří. „Velkým plusem je pro mne adresnost druhého pilíře, že si prostředky ukládám na svůj vlastní účet, i když s nimi nemohu disponovat, a možnost zdědění naspořené částky,“ uvedl Nepraš.

„Karel Nepraš je přesně tím typem klienta, pro kterého se spoření ve druhém pilíři hodí nejvíc. Má více než 35 let odchodu do důchodu a nadprůměrné příjmy,“ upřesňuje Martin Havránek, a dodává: „Spoření ve druhém pilíři jsem mu doporučil jako jednu z možných variant spoření na stáří. Protože dle mého názoru je opravdu pošetilé se spoléhat na to, že za třicet, čtyřicet let nám stát vyplatí dostatečně vysoké penze.“

Nabytí účasti ve druhém pilíři nastane až momentem registrace uzavřené smlouvy v Centrálním registru smluv (CRS). O tuto registraci musí požádat zvolená penzijní společnost a CRS má na schválení 30 dnů. Poté je již účast ve druhém pilíři nezvratná, a proto by rozhodnutí o ní mělo být činěno ve spolupráci s kvalifikovaným odborníkem, který na finančním trhu působí dlouhodobě a má příslušnou registraci u České národní banky. Každý si na webu ČNB může ověřit, zda osoba, která produkty penzijní reformy nabízí, je zapsána jako vázaný zástupce pro zprostředkování těchto produktů.

Zleva Karel Nepraš a Martin Havránek, finanční poradce Partners

Další fotografie ke stažení ZDE.

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2011 překročil provizní obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.