Partners získali registraci ČNB pro distribuci penzijních produktů II. a III. pilíře

Jako jeden z prvních subjektů na českém finančním trhu získala společnost Partners Financial Services v pátek 28. prosince 2012 registraci České národní banky pro distribuci důchodového spoření a doplňkového penzijního spoření. Následovat bude registrace jednotlivých poradců společnosti Partners. Partners i Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců (AFIZ) varují klienty: ověřte si v registru České národní banky (ČNB) osobu, která vám produkty penzijní reformy nabízí!

Již zkraje podzimu oznámili Partners své rozhodnutí zařadit do svého portfolia i nové produkty II. a III. pilíře penzijní reformy. „Důchodové spoření i doplňkové penzijní spoření jsou přísně regulované produkty na penzi s velmi nízkými poplatky a omezenými náklady na distribuci a reklamu. Pro mnoho našich klientů představují zajímavý doplněk portfolia finančního plánu na rentu. Proto jsme hned, jakmile to bylo možné, zažádali u České národní banky o registraci naší společnosti coby distributora těchto produktů,“ uvádí generální ředitel společnosti Partners Petr Borkovec.

Partners nyní postupně registrují prostřednictvím informačního systému REGIS u ČNB jednotlivé finanční poradce coby vázané zástupce s povolením zprostředkovávat produkty II. a III. pilíře. Podmínkou pro registraci poradce je splnění odborné způsobilosti, minimálně středoškolské vzdělání s maturitní zkouškou a bezúhonnost.

„Rozhodnutí o účasti ve druhém pilíři je zásadním a nevratným krokem a mělo by být činěno ve spolupráci s kvalifikovaným odborníkem, který na finančním trhu působí dlouhodobě a má příslušnou registraci u České národní banky. Doporučujeme všem občanům vždy si na webu ČNB ověřit, zda osoba, která jim produkty penzijní reformy nabízí, je zapsána jako vázaný zástupce pro zprostředkování těchto produktů,“ varuje Vít Mikolášek, ředitel Legal & Compliance a člen představenstva Partners. Ověření je možno provést jednoduše na webu ČNB. Seznamy regulovaných a registrovaných subjektů finančního trhu naleznete zde: https://apl.cnb.cz/apljerrsdad/JERRS.WEB07.INTRO_PAGE?p_lang=cz

Výpis z registru ČNB pro společnost Partners Financial Services, který dokládá oprávnění nabízet produkty důchodového spoření a doplňkového penzijního spoření.

Registrace pro zprostředkování doplňkového penzijního spoření (III. pilíř), automaticky opravňuje subjekt i k distribuci produktů důchodového spoření (II. pilíř).

Oficiální upozornění klientům související s důkladným ověřením odbornosti a právní způsobilosti finančního poradce zprostředkovávat produkty penzijní reformy nyní připravuje Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců (AFIZ), jejíž jsou Partners členem.

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2011 překročil provizní obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.