Partners zveřejnili výroční zprávu za rok 2010

15. června zveřejnila společnost Partners výroční zprávu za rok 2010. Kromě hospodářských výsledků v ní byly představeny i projekty realizované nad rámec hlavní náplně podnikání společnosti, i cíle, které si kladou Partners pro rok 2011.

Hospodářské výsledky v roce 2010 opět potvrdily dominantní postavení Partners mezi finančně poradenskými společnostmi působícími na českém trhu. I v kritickém loňském roce, kdy zkrachoval rekordní počet firem, se společnosti Partners podařilo zvýšit příjmy o téměř třicet procent. „Dařilo se nám růst, přestože se pohybujeme ve vysoce konkurenčním prostředí, kde se každá chyba tvrdě trestá. Pokud si udržíme naši invenci, pracovní nasazení a elán, jsem přesvědčena, že růstový potenciál Partners ještě zdaleka není vyčerpán,“ prohlásila generální ředitelka společnosti Partners Kateřina Palková.

Provizní obrat Partners v roce 2010 dosáhl částky 1,064 miliardy korun. Poradci a manažeři Partners uzavřeli pro své klienty v roce 2010 170 tisíc smluv a získali více než 70 tisíc nových klientů. Díky nastavení kariérového plánu a skvělým výsledkům byl rok 2010 také rokem povýšení do vyšších pozic. Celkově řady Partners rozšířilo přes šest stovek poradců, povýšena byla více než stovka manažerů. Na konci roku 2010 spolupracovalo s Partners 2400 poradců a manažerů.

V roce 2010 společnost Partners mimo jiné dále pokračovala ve spolupráci s Českou televizí na přípravě populárně naučného pořadu Krotitelé dluhů. V rámci projektu Partners média společnost dokončila akvizici webu Peníze.cz. V souladu se společenskou odpovědností Partners podpořili charitativním grantem v celkové výši 800 000 Kč devatenáct veřejně prospěšných projektů. Významným počinem byla rovněž realizace nového magisterského studijního oboru Finance a investiční management, který Partners připravili ve spolupráci s Provozně ekonomickou fakultou brněnské Mendelovy univerzity.

Lada Kičmerová, tisková mluvčí Partners, press@partners.cz, tel.: 777 825 389

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Do skupiny Partners patří i další projekty: Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners média a Partners investiční společnost, založená na sklonku roku 2010. Zásluhu na úspěchu poradenství podle Partners má především nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Tomášem Prouzou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag.cz a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 se vybraní poradci účastní pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“