Privátní poradenství pro náročné klienty

V rámci finančního poradenství Partners vznikl nový byznys model určený zkušeným a certifikovaným poradcům, náročnější klientele i podnikatelům zvaný VIP Poradenská kancelář Partners.

„Na českém trhu se již dnes pohybují i velmi zkušení a odborně zdatní finanční poradci, kteří se naplno a dlouhodobě věnují sestavování finančních plánů, řízení investičních portfolií a dokážou obsloužit i klienta s vysokými požadavky. Právě pro ně je určena nová podnikatelská příležitost a vize ve formě VIP Poradenských kanceláří,“ uvádí místopředseda představenstva Partners a ředitel pro distribuci Petr Borkovec.

Poradce, který si bude chtít otevřít VIP poradenskou kancelář, musí mít za sebou zkušenost s velkým množstvím klientů a prokázat své odborné znalosti získáním evropského certifikátu pro finanční poradce €FA™ od asociace €FPA Česká republika. Certifikát je dnes nejvyšším nezávislým znalostním standardem pro finanční poradce u nás a certifikační zkoušky doposud složily je dvě desítky osob.

„VIP poradce získá kromě velmi zajímavého finančního ohodnocení, analytické zázemí, IT i marketingovou podporu největší poradenské společnosti na trhu, speciální produkty a služby v oblasti investic nebo úvěrů, možnost sjednávat zajímavé korporátní obchody a poskytovat placené a nadstandardní poradenské služby pro náročnější klienty,“ říká manažer projektu Martin Pivoda z Partners. Společnost finančně přispívá také na chod kanceláře a zajišťuje vzdělávací a incentivní programy.

Nový poradenský koncept není určen pro každého, protože klade vysoké nároky na kvalitu finančního poradce. Cílem je tyto vybrané certifikované poradce představit české bonitní klientele, jako zajímavou a zejména objektivní a nezávislou alternativu k privátnímu bankovnictví, poskytovanému českými bankami. Vedoucí VIP poradenské kanceláře obvykle vede tým koncipientů, kteří mu s klientskou prací pomáhají. „Naší představou je, že v horizontu příštích dvou let otevřeme zhruba 150 poradenských kanceláří na celém území České republiky a vytvoříme jedinečnou finanční a investiční poradenskou službu pro nejnáročnější českou klientelu. Jedním z prvních VIP poradců se stal „krotitel dluhů“ David Kučera známý z pořadu České televize,“ dodává Petr Borkovec.

Partners se v roce 2009 stali největší finančně poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag.cz a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“