První pololetí v Partners: 5,8 miliard v hypotékách a boom investic

V první polovině roku poskytla finančněporadenská společnosti Partners služby 52 tisícům nových zákazníků a uzavřela 106 tisíc nových smluv. Provizním obratem ve výši 650 milionů korun Partners potvrdili postavení lídra trhu.

Trendem prvního pololetí byly jednorázové a pravidelné investice do podílových fondů. V oblasti jednorázových Partners zaznamenali 102% nárůst s celkovými investicemi přes 750 miliónů korun, průměrná výše investice byla 110 000 korun. Objem cílových částek u pravidelných investic vzrostl o 71 % na 6 miliard korun. Skokanem první poloviny roku byly hypoteční úvěry s meziročním navýšením 70 %.

„Ukazuje se, že naše strategie, která stojí na komplexním a nezávislém poradenství, se osvědčila. Naším typickým klientem je dnes dvou- až tříčlenná rodina s lehce nadprůměrným příjmem financující vlastní bydlení či zakládající rodinu. Rodina, která myslí na budoucnost svých financí a nebojí se investovat,“ komentuje výsledky Kateřina Palková, generální ředitelka a předsedkyně představenstva Partners, a dodává: „Průměrný věk našich klientů se pohybuje okolo 34 let. Právě tato věková skupina vzešla z našeho mezigeneračního testu finanční gramotnosti jako finančně nejlépe vzdělaná a zdatná. Což souvisí s tím, že právě v tomto věku často vstupuje do nové životní etapy, která s sebou přináší rozdílné finanční potřeby. A s nimi jim pomáhají poradci Partners.“

Jak vypadalo smluvní portfolio v 1. polovině roku 2011?

Pohled na smluvní portfolio Partners dle počtu smluv ve sledovaném období ukazuje, že lídr finančněporadenského trhu obstarává svým klientům nejvíce smlouvy na jednorázové a pravidelné investice do podílových fondů.

„Hypoteční úvěry sice tvořily jen 3,4 % smluv, ale celkově jsme pro klienty uzavřeli hypotéky za 5,8 miliard korun, což je skutečně obrovská částka potvrzující boom hypotečního trhu od začátku roku 2011,“ podotýká Kateřina Palková.

Poradci Partners radí v oblasti financí téměř čtvrt milionu Čechů

Dle uvedených ukazatelů lze očekávat, že Partners na konci roku opět překročí hranici jedné miliardy provizního obratu. Z dostupných dat stoupla výše zmíněného obratu o více než 30 % oproti stejnému období z roku 2010 a v současné době se pohybuje ve výši 650 milionů korun. Aktuálně se finanční poradci Partners starají o více než 240 000 klientů.

Lada Kičmerová, tisková mluvčí Partners, press@partners.cz, tel.: 777 825 389

Viola Baštýřová, Native PR, viola.bastyrova@nativepr.cz, tel.: 776 21 05 99

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Tomášem Prouzou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag.cz a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“