Revoluce na trhu finančních služeb pro firmy: Partners a OK GROUP zahajují strategickou spolupráci

Dva velcí hráči, finančněporadenská společnost a jednička na českém trhu v daném segmentu Partners Financial Services a silná česká makléřská společnost OK GROUP, se společně rozhodli pro partnerství, které nemá na tomto trhu obdoby. V rámci této spolupráce nabídnou malým, středním i velkým firmám špičkové produkty, know-how a profesionální servisní zázemí. Celá spolupráce souvisí s kapitálovým vstupem Partners do společnosti OK GROUP a to beze změn ve vedení obou firem.

Cílem spolupráce je zajištění komplexního servisu v pojištění malých, středních a velkých firem a zajištění dlouhodobého podnikatelského růstu obou společností. Ke splnění těchto cílů bude využita především rozsáhlá distribuční síť, odbornost a know-how obou úspěšných společností a  synergický efekt, plynoucí z tohoto spojení. „Společně chceme vytvořit profesionální tým a poskytovat služby, které budou absolutní špičkou v oblasti majetkového pojištění a zaměstnaneckých benefitů, protože nikdo nebude schopen nabídnout takovou součinnost jako Partners a OK GROUP,“ říká Radoslav Kubiš, předseda představenstva akciové společnosti OK GROUP.

Součástí dohody je kapitálový vstup Partners do společnosti OK GROUP. Jedná se o minoritní podíl, jehož konečná výše bude záviset právě na obchodních výsledcích plynoucích z této spolupráce. Společnost OK GROUP se bude dále rozvíjet pod stávajícím vedením.

Společnost Partners Financial Services chce dlouhodobě rozšiřovat své aktivity o nové oblasti finančních služeb a právě ve spojení nabídky na pojištění korporátního majetku firmy a zajištění zaměstnaneckých korporátních benefitů vidí příležitost pro posílení své pozice v segmentu finančních služeb pro firmy. „Tato spolupráce je především o lidech a majoritní vlastník OK GROUP Radek Kubiš nás přesvědčil, že má mnoho energie, ve svém oboru je profesionál, je výborný obchodník a vyjednavač a hlavně chce růst. Právě ambice posilovat pozici na trhu a růst je to, co máme společné,“ uvádí místopředseda představenstva a Partners společnosti Partners Petr Borkovec.

Spolupráce bude postavena na dvou pilířích, které umožní další růst a rozšíření nabídky v oblasti neživotního pojištění a zaměstnaneckých benefitů firmám.

• Majetkové pojištění pro velké a střední firmy. U těchto společností může OK GROUP navázat na již poskytovaný servis a historii spolupráce a využít stávajících kontaktů. Ve spojení s Partners pak rozšířit dosavadní spolupráci o exkluzivní nabídku zaměstnaneckých benefitů.
  • Majetkové pojištění pro malé firmy. Ty dnes nemají adekvátně široký výběr dodavatele pojištění, přitom velikost tohoto segmentu se odhaduje na 5 až 6 miliard korun ročního pojistného. OK GROUP má potřebné know how a zkušenosti, ale nemá potřebnou dostupnost, tedy počet poboček a lidí. Partners mají širokou distribuci a obchodní sílu, ale schází jim know how a zkušenost, tedy produkt, proces a servis. Díky partnerství je možné obsadit tento segment a přinést na něj nové produkty a služby.

Historicky dosahuje předepsané pojistné v oblasti neživotního pojištění u Partners zhruba 0,5 miliardy korun, v oblasti životního pojištění je to 3,5 miliardy. Celkové zprostředkované pojistné společností OK GROUP přesahuje částku 1,1 miliardy korun.

Vladimíra Kotučová, OK GROUP a.s., marketing@okgroup.cz, tel.: 724 335 575

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2012 překročil provizní obrat společnosti 1,45 miliard korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.

Společnost OK GROUP se za dobu své 14leté působnosti na trhu zprostředkování majetkového pojištění vypracovala mezi top 10 pojišťovacích makléřů v České republice s celkovým předepsaným pojistným ve výši 1,1 miliardy korun v roce 2013. V roce 2007 byla založena sesterská společnost OK GROUP Slovakia a.s., s ročním předepsaným pojistným cca 200 milionů korun. V roce 2009 se OK GROUP a.s., stala zakládajícím členem profesního uskupení OK HOLDING, v témže roce byla založena sesterská společnost OK Klient a.s. Filozofie naší práce spočívá v každodenním kontaktu s naším klientem, sledování jeho potřeb a profesionálním zajištění jeho pojistného zájmu. Prostě jsme „Neustále v pohybu … vaším směrem“.