Znalost Partners

Znalost finančně-poradenských firem je malá,

pouze Partners zaujali větší část populace

Z průzkumu společnosti Factum Invenio pro Partners vyplynulo, že znalost finančního poradenství je v České republice stále omezená. „Neexistuje jasná představa, co vlastně znamená finanční poradce a jaké výhody spolupráce s ním přináší. 62 % respondentů si spontánně nevybavuje žádnou finančně-poradenskou společnost a za finanční poradce považuje pobočkové pracovníky bank a pojišťoven. Ti jim ale nikdy nemohou poskytnout skutečně nezávislé poradenství,“ přibližuje jeden ze závěrů výzkumu Tomáš Prouza, ředitel péče o klienty Partners.

Na druhou stranu více než čtvrtina (26 %) těch, kteří nějakou poradenskou společnost znají, jmenovala Partners. Druhou OVB jmenovalo 17 % respondentů, Broker Consulting a Fincentrum 9 % a AWD pouze 8 % respondentů. „Pro poradce je důležité, aby mohli pracovat pro společnost, kterou potenciální klienti znají, které důvěřují a která se odlišuje od ostatních,“ říká Petr Borkovec, ředitel distribuční sítě Partners.

Spontánní znalost

Spontánní znalostGRAF1. Spontánní znalost finančně-poradenských společností v cílové skupině 25–60, SŠ/VŠ ABC.

Letošní výzkum přitom ukázal nárůst znalosti značky Partners o 8 %, zatímco ostatní společnosti stagnovaly nebo rostly výrazně méně. „Ukazuje se, že se mediální přítomnost opravdu vyplácí a že i mladá společnost může na trhu zaujmout, pokud má dobře promyšlený marketing a hlavně spolehlivou službu, které si klienti cení,“ dodává Petr Borkovec. Ještě lepších výsledků dosahují Partners z hlediska podpořené znalosti značky, kdy dotazovaní vybírají ze seznamu společností.

Podpořená znalost

GRAF2. Podpořená znalost finančně-poradenských společností v cílové skupině 25-60, SŠ/VŠ ABC.

Partners jako první finančně-poradenská společnost využila televizní reklamu, ať už šlo o sponzoring časomíry na České televizi nebo o klasickou spotovou kampaň, aktivně využívá zajímavé venkovní plochy nebo moderní formy internetové reklamy.

V rámci výzkumu si Partners ověřovali také znalost pořadu Krotitelé dluhů, na jehož vzniku se od počátku podílí, a který se snaží ukazovat, jak se starat o své finance. „Pořad zná plných 42 % české populace, i když v průměru ho každý týden sleduje pouze 20 % dospělých. Ukazuje se tak, že o téma osobních financí mají Češi opravdu velký zájem – a je pouze na poradenských firmách, jak dokážou potenciální klienty oslovit a vysvětlit jim přínosy kvalitního a nezávislého finančního poradenství,“ dodává Tomáš Prouza.

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Zásluhu na úspěchu má především nabídka nejkvalitnějších produktů na trhu a pečlivá příprava finančních poradců Partners. Tuto kvalitu potvrzuje i řada nezávislých testů médií a odborníků, exkluzivní produkty Partners v oblasti pojištění a pravidelného investování patří mezi ty nejvýhodnější na trhu. Odborníci z řad Partners publikují v předních českých médiích i na vlastním finančním webu Finmag.cz. Od roku 2008 se vybraní poradci účastní pořadu České televize Krotitelé dluhů. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“