Analytik Partners Aleš Tůma vydává knihu o investičních fondech

Aleš Tůma, analytik Partners, 21. října 2014 slavnostně pokřtil svou knižní prvotinu Průvodce úspěšného investora s podtitulem Vše, co potřebujete vědět o fondech. Knihu vydalo nakladatelství Grada Publishing v rámci Partners edice. Kmotry se stali Petr Šimčák z Pioneer Investments, Petra Roberts z CFA Society Czech Republic a Martin Vlnas z Peníze.cz.

Po mnoha letech první taková publikace na českém trhu přehledně a srozumitelně shrnuje vše podstatné o investičních fondech. Je určena široké investorské veřejnosti, studentům vysokých škol, ale i finančním poradcům.

„Základních příruček finanční gramotnosti nebo naopak různých návodů na spekulace jsou plné regály, ale ucelená kniha o fondech dosud chyběla. Fondy jsou přitom nepostradatelný nástroj pro začínající i pokročilé investory,“ říká Aleš Tůma. Čtenáři v jeho knize zjistí, jak fondy fungují, jaké druhy najdou na trhu a podle čeho se orientovat při jejich výběru do portfolia. Pozornost je věnována i nízkonákladovým indexovým fondům (ETF).

Kniha je k dostání ve vybraných knihkupectví a také na e-shopu http://www.grada.cz/pruvodce-uspesneho-investora_8120/kniha/katalog/, cena je 299 Kč.

Fotografie ze křtu najdete zde: http://www.partners.cz/cs/media/ke-stazeni/prilohy-k-tiskovym-zpravam/analytik-partners-ales-tuma-vydava-knihu-o-investicnich-fondech_foto/

Ing. Aleš Tůma, CFA

Pracuje od roku 2009 jako analytik ve finančně-poradenské společnosti Partners Financial Services. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou Praha, obor Mezinárodní obchod a specializaci Peněžní ekonomie a bankovnictví. V roce 2013 získal titul Chartered Financial Analyst (CFA). Dříve pracoval jako ekonomický novinář a psaní se věnuje i v rámci současné práce, pravidelně publikuje komentáře na finanční témata v řadě českých médií. Průvodce úspěšného investora je jeho knižní prvotinou. Foto a CV ke stažení zde: http://www.partners.cz/cs/media/medialni-tvare/ales-tuma-analytik/.

Aleš Tůma s knihou

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2013 překročil obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Josefem Uchytilem či Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards a v roce 2014 získali též ocenění Czech Superbrands.Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.