Dvě stě tisíc poputuje do dětského domova ve Vizovicích

Hlavní cenu, dvě stě tisíc korun, v soutěži „Co radí děti“ vyhrál Dětský domov a základní škola Vizovice. Soutěž pořádala společnost Partners ve spolupráci s občanským sdružením Beruška Havlíčkův Brod a zúčastnilo se jí celkem 33 dětských domovů z celé České republiky. Od ledna do října 2012 nejméně šestičlenné týmy dětí z jednotlivých domovů odpovídaly na deset otázek z oblasti financí. První se umístil domov, který získal za své odpovědi nejvíce hlasů ve veřejném on-line hlasování.

„Když jsme dostali možnost se do soutěže zapojit, tak jsme neváhali ani chvilku. Jednak nás zaujala forma soutěže, v níž děti mohly vyjadřovat své názory, a jednak možnost zajímavé výhry určené na aktivity dětí či zařízení společných prostor. My jsme se jednomyslně dohodli na tom, že peníze použijeme na vybavení naší zahrady,“ říká k soutěži Eva Čapková, ředitelka Dětského domova a základní školy Vizovice.

Odpovědi jednotlivých týmu a hlasování jsou k dispozici zde: http://www.partners.cz/cs/o-partners/soutez/. Například na otázku „Kdo by se měl postarat o staré lidi, kteří již nemohou pracovat a nemají žádné peníze?“ odpověděl 12letý Tomáš z vítězného týmu takto: „Já bych jim pomohl, ale až budu starší. Zatím ať pomáhají všichni, co už dospělí jsou.“

„Odpovědi jednotlivých dětí nás překvapily, někdy i pobavily. Bylo zajímavé konfrontovat svět dospělých s nevinným dětským pohledem. Žádná odpověď nebyla správná, ani špatná, šlo o vyjádření názoru na téma, které každý z nás, dospělých denně řeší, na finance,“ říká k soutěži Lada Kičmerová, ředitelka marketingu a PR Partners, a dodává: „Když jsme tento charitativní projekt připravovali, chtěli jsme podporu potřebným spojit s oborem našeho podnikání, ale zároveň zachovat charakter regionální pomoci. A to se nám povedlo.“

Druhé místo a výhru 100 000 korun převzal Dětský domov a Školní jídelna Ústí nad Labem, na třetím místě s výhrou 50 000 Kč se umístil Dětský domov Radost, Praha. Cenu Sympatie ve výši 100 000 Kč získal Dětský domov Husita, Příbram.

Předání šeku vítěznému Dětskému domovu a Základní škole ve Vizovicích

Část vítězného týmu dětí z DD a ZŠ Vizovice

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Dušanem Šídlem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.