Partners investiční společnost startuje nový fond, zaměřený na dluhopisy

Partners investiční společnost vyslala do světa nový fond – Partners Bond Opportunity. Jde o čistě dluhopisový fond se zaměřením především na české státní a firemní dluhopisy vydávané v české koruně. Kreditní kvalita emitentů se přísně sleduje a není omezena ratingem v investičním stupni, což umožňuje navýšit výnos nad úroveň státních dluhopisů a termínových depozit.

Partners investiční společnost (PIS) přichází s dalším fondem – Partners Bond Opportunity. Nový fond se zaměřuje pouze na dluhopisové investice, a proto se hodí pro konzervativní klienty se střednědobým investičním horizontem nebo jako protiváha akciovým pozicím u vyvážených portfolií. Stejně jako u všech ostatních fondů PIS, ani zde klient neplatí žádné vstupní poplatky. Po roce a půl jde o další fond PIS, která aktuálně spravuje již 3,5 miliardy Kč a jejíž předposlední dividendově zaměřený fond Partners Dividend Selection spravuje již přes 200 miliónů Kč.

„S čistě dluhopisovou strategií přicházíme v ideální době, kdy ČNB svižně zvyšuje úrokové sazby. Současná úroveň cen dluhopisů začíná být atraktivnější a startu dluhopisového fondu dle našeho názoru nic nebrání, “ říká Lucie Simpartlová, ředitelka Partners investiční společnosti.

Partners Bond Opportunity se orientuje především na české státní a firemní dluhopisy vydávané v korunách. Investiční strategií fondu je kapitálový růst ve střednědobém až dlouhodobém horizontu a zhodnocení nad úroveň výnosu bankovních vkladů.

„Investovat budeme do dluhových cenných papírů států, finančních institucí a firem, nástrojů peněžního trhu a cenných papírů s pevným výnosem. Investice se neomezují na konkrétní hospodářské odvětví, stát ani region. Doporučený investiční horizont je nejméně 3 roky,“ dodává portfolio manažer PIS Martin Mašát.

Minimální investovaná částka činí 500 Kč. Klient neplatí žádné vstupní poplatky, a pokud dodrží doporučený investiční horizont 3 roky, tak ani výstupní. Sazba výstupního poplatku se pak postupně snižuje podle doby držení podílových listů fondu.

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel. 603 173 254

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Partners Financial Services patří do finanční skupiny Partners, kde jsou také projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners media a Partners investiční společnost. Nově sem patří také Simplea pojišťovna. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners.

Získejte více informací

Výše zadané osobní údaje využijeme za účelem Vašeho kontaktování a poskytnutí rady, a to ve lhůtě 3 měsíců od odeslání osobních údajů. Více informací o zpracování osobních údajů našich klientů (včetně potenciálních) naleznete zde.