Partners se stali investorem platební metody Twisto

Partners se stali novým investorem platební metody Twisto. Významně ji tak posílí a podpoří plánovanou expanzi do off-line plateb. Partners získávají ve společnosti Twisto čtvrtinový podíl v hodnotě desítek milionů korun a doplňují trio investorů, kterými jsou Enern, Miton a Tomáš Čupr. Petr Borkovec si od nové investice slibuje dále rozvíjet moderní platební metody bez bank a také se těší na inovativní investiční produkt pro bezmála půl milionu klientů Partners, který s Twistem chystá.

Partners získávají ve společnosti Twisto nejen čtvrtinový podíl. Petr Borkovec se bude s týmem Twisto podílet na produktovém vývoji a na růstové strategii firmy. „Investici do Twista vnímám především jako investici do skvělého týmu, který projektem žije, stejně jako do unikátní platební metody bez banky a systému vyhodnocování bonity moderně, na dálku a bez zdlouhavého dokládání čehokoli. Máme spoustu skvělých plánů, především vstup do off-linu se službami, které uvítá každý klient Partners, i ten, který nenakupuje nutně každý den na internetu. Spojujeme tak síly a naplňujeme naší vizi banky budoucnosti. Zároveň vidím potenciál vybudovat pro naše klienty opravdu zajímavou investiční příležitost na bázi peer to peer půjček, ale jinak, jak je pro nás typické,“ přibližuje Petr Borkovec vznikající trend plateb směřující k bance budoucnosti.

Twisto směřuje do off-line plateb

Twisto vytvořilo nový trh “odložených plateb” v českém e-commerce, nyní připravuje produkty, které mají změnit konvence i v off-line platbách. „V online prostředí se nám podařilo díky využití moderních technologií umožnit zákazníkům odloženou platbu pomocí jednoho kliknutí, namísto vyplňování komplikovaného formuláře plného osobních údajů. Dalo by se říct, že jsme nejrychlejší platební metoda pro online nákupy na trhu. Jako další cíl máme vstup do světa off-line plateb, kde vidíme velký prostor pro vylepšení stávajících služeb pro zákazníky, v čemž nám Partners a jejich znalost trhu značně pomůže,” vysvětluje Michal Šmída, CEO a zakladatel Twisto. Představení nových platebních služeb by mělo proběhnout v průběhu příštího roku.

150 e-shopů  transakcí a unikátní systém Nikita

Twistona trhu působí od října 2013. V současné době využívá Twisto přes 150 e-shopů, u kterých se v průměru podílí 6 - 7% podílem na obratu obchodníka. “V první fázi projektu pro nás bylo klíčové naučit Nikitu správně vyhodnocovat bonitu zákazníků. Nikita je námi vytvořený algoritmus, který řídí celý risk management Twista. Nepoužíváme tak žádné registry a zákazníka posuzujeme pouze na základě veřejně dostupných informací,” doplňuje Šmída. Právě Nikita je unikátním know-how Twisto, o které mají zájem i největší české banky.

Více o Partners

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2010 překročil provizní obrat společnosti jednu miliardu korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Média a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners.

Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag.cz a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak.“

Více o Twisto.cz

Twisto.cz je moderní financování online nákupů  jedním kliknutím i z mobilních zařízení, které přibližuje zážitek z online nakupování v kamenném obchodě. Zákazník platí, až když má v ruce zboží, které mu dělá radost a chce si ho nechat. Twisto.cz odděluje příjemný zážitek ze zkoušení a prohlížení zboží od méně příjemného zážitku platby, která přichází až v případě spokojenosti. Od června 2015 disponuje Twisto.cz licencí od České národní banky a v této souvislosti spustilo produkt Nákupní účet, prostřednictvím něhož mohou zákazníci nakupovat celý měsíc až do limitu 20 tis. Kč a 100 tis. Kč pro firemní klienty. Následně platí zákazníci všechny své nákupy dohromady patnáctého dne příštího měsíce. Předpokládaný obrat za rok 2015 přesáhne 100 milionů korun.