Centrálu Partners od září řídí představenstvo společnosti

S platností od 1. září 2014 dochází ke změnám ve vedení společnosti Partners Financial Services, a. s. Michal Špaňár, dosavadní výkonný ředitel, se rozhodl z osobních důvodů opustit pozici výkonného ředitele, do jehož kompetence spadala právě centrála společnosti. Nově bude centrálu Partners kolektivně řídit představenstvo společnosti v čele s jejím dosavadním předsedou Petrem Borkovcem, který nyní zároveň zastává funkci generálního ředitele. Pozice výkonného ředitele bude k 31. srpnu 2014 zrušena.

„Pro odchod z Partners jsem se rozhodl po zralé úvaze. Ten rok, který jsem strávil v Partners, považuji za velkou a velmi přínosnou životní a zejména pracovní zkušenost. Společně se nám podařilo realizovat spousty zajímavých projektů, například spustit úspěšnou spolupráci s OK GROUP v oblasti firemních obchodů či službu Partners domov a další,“ komentuje rozhodnutí Michal Špaňár.

„Ke změnám ve způsobu řízení společnosti jsme se rozhodli na základě diskuse v představenstvu o dalším rozvoji a směřování Partners,“ vysvětluje Petr Borkovec, generální ředitel a předseda představenstva Partners, a dodává: „Chceme, aby se na řízení společnosti i nadále aktivně podíleli její zakladatelé a lidé, kteří stáli u jejího založení. Oni s firmou rostli a nejlépe znají její silná místa i slabiny. Považuji tedy za důležité, aby tito lidé, kteří jsou v představenstvu, měli možnost se podílet na strategii a klíčových rozhodnutích společnosti. K odchodu Michala dodává: „Plně respektujeme toto jeho rozhodnutí a jen bych mu rád poděkoval za odvedenou práci a pracovní nasazení.“ A k dalším plánům společnosti říká: „Do konce roku se mimo jiné plánujeme zaměřit na rozšíření sítě franšíz Partners market na 80 poboček po celé republice.“ Dalšími prioritami Partners jsou podpora klientského servisu prostřednictvím poboček, call centra i poradenské sítě a další rozvoj elektronických nástrojů, jako jsou analýza a finanční plán pro klienty.

Na uvolněné místo v představenstvu nastupuje současná ředitelka HR a vzdělávání Gabriela Beránková Kudrnová. Členkou představenstva se stává s platností od 1. září 2014. Její CV a fotografie najdete ZDE. Od prvního července bylo představenstvo Partners Financial Services rozšířeno na sedm členů, místopředsedy se stali Vít Mikolášek, ředitel právních služeb a compliance, a Petr Bartoš, ředitel Operations. Nově do představenstva přibyly Vladislava Cisarzová, obchodní ředitelka, a Lada Kičmerová, ředitelka marketingu a PR. Informace o předchozích změnách najdete ZDE.

Fotografie Michala Špaňára ke stažení ZDE.

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2013 překročil obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Josefem Uchytilem či Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards a v roce 2014 získali též ocenění Czech Superbrands.Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.