Michal Špaňár výkonným ředitelem Partners

Do nejvyššího vedení finančněporadenské jedničky na českém trhu Partners Financial Services nastupuje na pozici výkonného ředitele Michal Špaňár, který posledních 13 let působil na vedoucích postech ve finanční skupině ING v České republice, Koreji a Brazílii. Rolí nového výkonného ředitele Partners bude zajistit perfektní fungování centrály společnosti směrem k poradenské síti, koordinaci expanzí, akvizic a strategických projektů, stejně jako efektivní využití lidských a finančních zdrojů.

Partners již šest let neustále rostou, jak v objemu produkce, počtu zaměstnanců i poradců, tak i v množství projektů a vykonávaných činností. „Na centrále společnosti je nyní více než 120 zaměstnanců, máme tři dceřiné společnosti, bankovní služby pod vlastním brandem, expandovali jsme na polský trh a spustili projekt budování kamenných franšízových bankovně poradenských poboček Partners market. Cítili jsme, že tu je prostor pro rozšíření vedení o zkušeného manažera s praxí z řízení nadnárodní finanční instituce. Akcionáři se ve výběrovém řízení jednomyslně shodli na Michalovi Špaňárovi coby osobnosti ideální pro vedení projektů v rámci expanzí, akvizicí a diverzifikace a dalšího rozvoje činností společnosti Partners,“ říká Petr Borkovec, Partner a spolumajitel společnosti.

Mgr. Michal Špaňár, MBA, vystudoval Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy a studium MBA na U.S. Business School v Praze ve spolupráci s Rochester Institute of Technology, N.Y., USA. Po působení na ministerstvu vnitra a v pojišťovně Allianz nastoupil v roce 2000 do nizozemského holdingu ING, kde pracoval dalších třináct let na různých postech. V letech 2000 až 2004 postavil pro ING velmi úspěšný model korporátního byznysu, se kterým se společnost z nuly stala lídrem trhu v zaměstnaneckých benefitech. V následujících čtyřech letech transformoval největší brazilskou pojišťovnu SulAmérica v moderní finanční společnost. Poslední tři roky se věnoval strategickým projektům ING pro český a slovenský trh a řízení penzijních produktů. Na pozici výkonného ředitele do Partners nastupuje k 1. září 2013.

Příchodem Michala Špaňára do vedení Partners se uvolní ruce akcionářům společnosti, kteří se budou moci věnovat podpoře byznysu a dalším aktivitám. Související změnou jsou plánované přesuny v řídících a kontrolních orgánech společnosti. Předsedou představenstva se stane Petr Borkovec, místopředsedou Michal Špaňár. Spolumajitel společnosti Pavel Kohout se přesune z představenstva do dozorčí rady Partners.

Fotografie ke stažení zde.

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2012 překročil provizní obrat společnosti 1,45 miliard korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.