Finančně-poradenská společnost Partners a obchodník se zlatem IBIS inGold zahájili spolupráci

IBIS inGold je společnost specializující se na investice do vzácných kovů za konkurenceschopné ceny. Investice do slitků prostřednictvím iiplanu je forma střednědobého až dlouhodobého spoření, která by měla být doplněním investorova portfolia a lze ji realizovat již od velmi nízkých částek.

„Pro spolupráci jsme se rozhodli na základě poptávky ze strany našich klientů, kteří v investičním zlatě vidí jednu z možností, jak lépe diverzifikovat své portfolio. Na rozdíl od různých neseriózních prodejců zlata v klientech nevyvoláváme paniku a nepředpovídáme astronomický růst ceny. V určitých případech ale menší podíl zlata v portfoliu může dávat smysl,“ říká Aleš Tůma, analytik společnosti Partners.

„Zlato je nejlepším uchovatelem hodnoty, což výrazně zvyšuje jeho atraktivnost pro investory, ale pouhý nákup zlata by neměl být prioritou. Naší ambicí není nutit lidi k mnohasettisícovým nákupům zlatého kovu. Vždy nám šlo o produkt, který umožní všem, aby využili zlato jako alternativu k uložení finančních prostředků,“ upřesňuje Libor Kochrda, předseda představenstva společnosti IBIS inGold, a dodává: „Velmi si ceníme možnosti spolupráce při nabídce investice do zlata s partnerem, jakým je společnost Partners.“

Michal Uryč, tiskový zástupce IBIS inGold, Heretic PR, 603 939 285, uryc@hereticpr.cz

Viola Baštýřová, tisková mluvčí Partners, 776 210 599, viola.bastyrova@partners.cz

O Partners

Partners se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice a v roce 2012 překročil provizní obrat společnosti 1,45 miliard korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.

O IBIS inGold

Respektovaný obchodník se zlatem a stříbrem umožnil i drobným střadatelům, aby mohli investovat do zlata. Jejich produkt  iiplan umožňuje všem postupné spoření se všemi výhodami, které zlato nabízí – klíčový cenný kov je po staletích nejlepším uchovatelem hodnoty, není zatížen daní z přidané hodnoty a při jeho odprodeji se neplatí daň z příjmů. IBIS inGold těží se své úspěšné minulosti technologické společnosti. Sídlo má v Burzovním paláci v Praze, centrálu v Moravských Budějovicích.