Od vyhledání přes finance až po předání klíčů od nemovitosti, to je nová služba Partners domov

Partners přicházejí na trh s revoluční službou Partners domov. Jedná se o komplexní zajištění servisu od vyhledání přes koupi až po správu nemovitosti. Službu poskytují exkluzivně ve spolupráci se společností Home Institute a od května funguje v Brně a Praze, v oblastech se statisticky největším počtem úvěrů na bydlení. Za první tři měsíce poptala službu zhruba stovka zájemců.

„Jako finančně-poradenská společnost jsme s klienty řešili většinou pouze proces financování bydlení. Jenže finanční stránka věci je jen jedním dílem skládačky. A protože naší filozofií je nabízet klientům opravdu komplexní služby, rozhodli jsme se ve spolupráci s Home Institutem rozšířit nabídku o vyhledávání nemovitostí, vyjednávání o podmínkách obchodu včetně cenové nabídky, právnického servisu a technického auditu nemovitosti,“ vysvětluje Vladislava Cisarzová, obchodní ředitelka Partners. Partners mají dlouhodobě desetiprocentní podíl na trhu ve sjednávání úvěrů na bydlení. Za rok 2013 sjednali úvěry na bydlení ve výší 16,5 miliardy, za první pololetí roku 2014 pak ve výši 7 miliard korun.

Že proces koupě nemovitosti je pro lidi složitou záležitostí, vyplývá i z Finančního barometru Partners realizovaného přes Instant Research od Ipsosu. Pro 40 procent Čechů bylo nejtěžší natrefit na nemovitost, která by splňovala jejich požadavky. Zhruba každý šestý měl pak problém si zajistit financování nemovitosti (18 %) a zvládnout veškerou administrativu spojenou s koupí a převodem nemovitosti (17 %). Pro třináct procent odpovídajících pak bylo nejobtížnější zjistit, zda je vše v pořádku po právní, majetkové a technické stránce, viz graf. „Z praxe jsme zjistili, že pro klienty je velice těžké a časově náročné si ohlídat všechny náležitosti spojené s pořízením bydlení. V zahraničí je běžné, že si na takovouto službu najmou specializovanou firmu, která vše zařídí na klíč. V Česku ale zatím podobná nabídka chyběla a podle zájmu klientů se nám službou Partners domov podařilo vyplnit díru na trhu,“ říká Vladimír Zuzák, ředitel Home Institutu. Cena za komplexní balíček služeb od vyhledání do předání nemovitosti je buď 50 procent z vyjednané slevy na ceně, anebo paušál 29 000 korun plus 19 procent ze slevy na ceně.

Symbolickým předáním klíčů ale servis Partners domov nekončí. V případě investiční nemovitosti je možné zajistit péči a servis spojený s nemovitostí po celou dobu vlastnictví dané nemovitosti. Pro klienty zdarma nabízí služby architektů a designerů: přípravu návrhů interiérů, zpracování projektů, výběr a asistenci při koupi vybavení za velkoobchodní ceny určené designerům, pomoc při rekonstrukcích, opravy, malování, stěhování a tak zvané concierge služby. Ty jsou již hrazené samostatně, většinou hodinovou sazbou, a patří do nich například hlídání dětí, hodinový manžel, pravidelný úklid, venčení domácích mazlíčků atd.

Informace o průzkumu: Výzkum byl realizován formou on-line dotazování prostřednictvím aplikace Instant Research agentury Ipsos pro společnost Partners na reprezentativním vzorku populace, kteří koupili nemovitost na úvěr, ve věku od 18 do 65 let (dle regionu, kraje, velikosti místa bydliště, pohlaví, věku a vzdělání) v červnu 2014. Velikost základního souboru byla 1050 respondentů.

GRAF KE STAŽENÍ ZDE.

Graf

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2013 překročil obrat společnosti 1,3 miliardy korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Josefem Uchytilem či Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards a v roce 2014 získali též ocenění Czech Superbrands.Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.

Home Institute je nezávislá česká poradenská společnost, která zastupuje výhradně kupující nemovitostí. Nejsme realitka. Nesnažíme se nic prodat za provizi, jde nám pouze o to pomoci dobře koupit správnou nemovitost. Jsme partnerem a poradcem, který bude zastupovat a hájit zájmy kupujícího v celém procesu koupě od pomoci s výběrem vhodné nemovitosti až po podpis kupní smlouvy. Poskytujeme kupujícím poradenství a komplexní technické a právní služby při koupi bydlení. Díky týmu odborníků a dlouholetým zkušenostem v oboru známe do detailu každý aspekt koupě nemovitosti i odpovídající ceny na trhu. Naši odměnu se tak nebojíme navázat přímo na úsporu klienta. Stojíme tak vždy a za všech okolností na jeho straně.