Partners investiční společnost spouští první podílové fondy

29.04.2011

Partners investiční společnost (Partners IS) spustila nabídku svých prvních podílových fondů ve čtvrtek 28. dubna 2011. Unikátní fondy fondů Partners Universe 10 a 13 se vymykají svou širokou diverzifikací i aktivní správou.

Unikátní fondy fondů Partners Universe 10 a 13 se vymykají svou širokou diverzifikací, obsahem fondů předních a v Česku často nedostupných světových správců i aktivní správou. Investoři do fondů Partners Universe navíc nebudou platit vstupní poplatek.

„Potenciál českého trhu je obrovský, protože Češi stále málo spoří a ještě méně investují do podílových fondů. Výší majetku na jednoho obyvatele v podílových fondech výrazně zaostáváme za Evropou. Na každého Evropana připadá přibližně 401 tisíc korun, kdežto na průměrného Čecha jen 23 tisíc korun. To se ovšem bude muset změnit i s ohledem na penzijní reformu a rostoucí význam soukromých úspor,“ upozorňuje ekonom a člen představenstva Partners IS Pavel Kohout.

Partners IS zvolila netradiční strategii produktové nabídky a jako první uvádí na trh hned dva podílové fondy spíše dynamického charakteru, které jsou určeny pro investory s vyšší tolerancí k riziku. Minimální doporučený investiční horizont je pět až deset let. V horizontu následujícího roku by se portfolio mělo rozrůst i o konzervativní fond a přibude i možnost pravidelných investic.

Unikátnost fondů Partners Universe spočívá ve složení jejich portfolia s aktivní správou. „Z celého vesmíru fondů jsme vybrali jen ty nejzářivější hvězdy, a z těch jsme složili naše fondy fondů. Mezi těmito hvězdami jsou i fondy předních světových správců, které jsou v ČR jinak nedostupné. Jedná se například o největšího světového správce fondů BlackRock nebo fondy BNP Paribas, Franklin Templeton, ING či Pioneer Investments,“ říká Pavel Kohout.

Velkou výhodou pro klienty je také to, že investice do fondů Partners Universe bude bez vstupního poplatku. „Z našich zkušeností víme, že klienti jsou na vstupní poplatek velmi citliví. Proto jsme se rozhodli ho v případě fondů Partners Universe neúčtovat. Výše management fee odpovídá poplatkům aktivně spravovaných smíšených a dynamických portfolií,“ uvádí Petr Borkovec, předseda dozorčí rady Partners IS.

Do fondů Partners Universe budou moci klienti investovat i prostřednictvím investičních složek u životních pojištění společností Allianz, Aegon, Aviva nebo České podnikatelské pojišťovny.

Lada Kičmerová, tisková mluvčí Partners, press@partners.cz, tel.: 777 825 389

Viola Baštýřová, Native PR, viola.bastyrova@nativepr.cz, tel.: 776 21 05 99

Partners investiční společnost získala na sklonku roku 2010 licenci od České národní banky a již v dubnu 2011 představuje své první podílové fondy s názvem Partners Universe 10 a 13. Je dceřinou společností Partners, která se v roce 2009 stali největší finančně-poradenskou firmou v České republice. Do skupiny Partners patří i další projekty: Partners bankovní služby, Partners Akademie a Partners Média. Zásluhu na úspěchu poradenství podle Partners má především nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava finančních poradců Partners.

Potřebujete poradit?
Volejte zdarma: 800 63 63 63 Provozní doba: PO - PÁ, 8,30 - 19,00