První pololetí 2013 ve znamení hypoték

Ať je ekonomická situace jakákoliv, Češi si stále chtějí plnit svůj sen o vlastním bydlení. Výsledky společnosti Partners v prvním pololetí roku 2013 svědčí o tom, že v náročné oblasti hypotečních úvěrů potvrzují svou sílu. Za šest měsíců poradci Partners zprostředkovali klientům hypotéky za více než 7 miliard korun, což je o 23 % více než ve stejném období roku 2012. Jen za měsíc červen 2013 sjednali Partners úvěry na bydlení v celkové výši 2,2 miliardy korun.

Zatímco růst finančněporadenského trhu v prvních měsících loňského roku diktovalo překotné uzavírání penzijního připojištění, letošní první pololetí je ve znamení hypoték. „Výsledky v počtu sjednaných hypotečních úvěrů nás nesmírně těší, zejména s ohledem na těžkou ekonomickou situaci, rozpačitý vývoj penzijní reformy a přetrvávající obavy z investic do podílových fondů,“ uvádí generální ředitel Partners Petr Borkovec. „Meziroční růst o více než dvacet procent potvrzuje, že v oblasti financování bydlení máme klientovi co nabídnout. Nejvíce si cení naši nezávislost, schopnost ušetřit na úvěru peníze i čas a ochotu bojovat v bance za zájmy klienta. Do karet nám hrají i nízké úrokové sazby a množství refinancování,“ vysvětluje Borkovec.

Na celém českém hypotečním trhu mají Partners dlouhodobě podíl zhruba 10 %. „2,2 miliardy v hypotékách za jeden měsíc, a k tomu 70 milionů na úvěrech ze stavebního spoření a 160 milionů v ostatních úvěrech, to je skutečně slušný výkon, kterého žádná z finančněporadenských firem na trhu nedosahuje. Naší konkurencí v uzavírání hypoték jsou dnes především bankovní pobočky,“ uvádí Borkovec k červnovým výsledkům.

Pod hlavičkou Partners dnes působí více než 3 tisícovky poradců a manažerů. Bezmála dva tisíce z nich loni uzavřelo pro klienta alespoň jeden hypoteční úvěr, mnozí jich ale zvládnou desítky a tomu odpovídá i jejich odbornost a schopnost správně úvěr pro klienta nastavit, aby ani na dlouhém horizontu nijak neohrozil rodinný rozpočet.

Partners a hypotéky

Objem hypoték / počet smluv za první pololetí 2012

5,8 mld Kč / 3650

Objem hypoték / počet smluv za první   pololetí 2013

7,2 mld Kč / 4640

Objem hypoték / počet smluv za červen 2012

1,5 mld Kč / 905

Objem hypoték / počet smluv za červen   2013

2,2 mld Kč / 1410

Podíl refinanců na celkovém počtu hypoték v roce 2013

cca 30 %

Počet poradců Partners uzavírajících pravidelně hypotéky

1950

Počet partnerů - bank v portfoliu Partners

Partners se v roce 2009 stali největší finančněporadenskou firmou v České republice a v roce 2012 překročil provizní obrat společnosti 1,45 miliard korun. Do skupiny Partners patří i projekty Partners bankovní služby, Partners Akademie, Partners Media a Partners investiční společnost. Zásluhu na úspěchu poradenství Partners má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělání finančních poradců Partners. Odborníci a analytici Partners v čele s Pavlem Kohoutem, Alešem Tůmou a Davidem Kučerou publikují v předních českých médiích i na finančním webu Finmag a portálu Peníze.cz. Od roku 2008 do konce roku 2010 se vybraní poradci účastnili pořadu České televize Krotitelé dluhů. V roce 2011 Partners vyhlásili 8. září Dnem finanční gramotnosti a spustili projekt pod stejným názvem ve spolupráci s organizací UNESCO. V roce 2012 expandovali na polský trh, rozšířili distribuční síť o franšízy Partners market a jako první finančněporadenská společnost zavedli investiční poradenství. V roce 2013 se stali nositeli prestižního titulu Ruban d’Honneur v soutěži European Business Awards. Partners zkrátka znamená: „Finanční poradenství jinak“.